Новата, водещата рубрика в онлайн списание „The Cannabist“ Упи Голдбърг хвали своя изпарител (vaporizer) в самопризнание за списанието от 17 април, 2014 г.

Упи е голям фен на своята изпарителна писалка, за която казва, че „промени живота ми без да преувеличавам… моята писалка и аз – това е една любовна история,“ за която разказва в своята рубрика.

Упи Голдбърг: Писалката и аз поддържаме частни отношения. Разбира се, понякога я показвам на приятел или я споделям с близък довереник, но най-вече работим заедно, за да се справим с болката. Способността ѝ да помага в това отношение допринася аз да живея комфортно с глаукомата си.

Когато я покажа на приятел реакцията 99% от времето е: „По дяволите, откъде си я взе и как мога и аз да се сдобия?“ Всички са много очаровани, а как да не са, като тя толкова невероятна.

Изпарителната писалка наистина промени живота ми. Кръстих я Sippy (дръпка), защото си дърпам по малко и с всяка дръпка получавам облекчение - от напрежението, болката, стреса, дискомофорта. Преди 2 години, след като спрях да пуша цигари, пушенето на цигара канабис ми се струваше много трудно, все едно дробовете ми бяха девствени. След като споделих на дъщеря си за проблема си тя с появи с решението: „Имам нещо, което сигурно ще ти хареса.“ Представи ми една тръба в гигантска кутия, аз веднага щом я видях разбрах, че не мога да направя това, което гигантската тръба изисква от мен.

Седем седмици по-късно дъщеря ми отново ме изненада с фразата „имам нещо, което мисля, че ще ти хареса… просто си дръпни веднъж. Можеш бавно да дърпаш колкото искаш, това не се пуши, то се изпарява“. Това и направих, и оттогава аз и моя изпарител сме неразделно заедно.

Обичам своята Sippy, сега имам толкова много различни видове – някои с намотки, някои се налага да се чистят, при други дори и това не се налага. Аз харесвам простите изпарители с отделение за тетрахидроканабинолово масло. Ако не си пушач или ти е трудно да вдишваш пушек това е невероятен начин за приемане на канабис.

Какъв къш (канабис) стои в изпарителя ми в момента? Индика доминиращият Platinum OG, разбира се.

Изпарителите са леки, компактни и преносими. Безобидни са. Човек има по-голям контрол върху това колко ТХК приема. Ако усетя, че главоболието настъпва - една дръпка и знам, че всичко ще отмине. Ако напрежението в главата ми е силно тогава 2-3 дръпки са необходимата рецепта. Главоболията предизвикани от глаукомата за като товарни влакове БУМ и главата ми усещам, че ще се пръсне. Очите ми започват да ме дразнят, цялото ми тяло се напряга. Тогава се обръщам към Sippy и всичко се отпуска. Болката напълно изчезва, а това е чудесно. Самият ефект от билката е по-различен, усеща се като топъл и нежен бриз на плажа – тотално облекчение.

Преди взимах Адвил всеки ден, това изкуствено хапче. Определено не е добре за организма човек да взима подобни лекарства всеки ден, с изпарителят нямам такъв проблем.

Изпарителяте винаги с мен, но се отнасям с уважение когато се намирам в град където не е удачно да го показвам пред хора, които не знаят какво точно е това. Така че не се фукам с нея. Зареждам Sippy в компютъра чрез USB кабел, стои дълго време заредена и не се налага да го правя често. Лесно и дискретно се ползва, а за хора, които приемат медицински канабис това е идеално решение по ред причини. Препоръчвала съм я на много хора, които са на химиотерапия.

Когато приятелите ми пробват Sippy за първи път ме питат откъде могат да си вземат и те, понякога се налага да обясня, че това не е легално тук, но ако все пак решат да потеглят на запад, това е което им трябва.

Не бих могла да бъда по-щастлива, че намерих алтернатива за болката си, това е наистина нещо вълшебно.

Употребата на канабис чрез изпаряване усвоява в организма всички полезни канабиноиди в растението канабис, докато при пушенето те изгарят и остават неусвоени. Приемането на билката в тази му форма е най-доброто решение за медицинско приложение за страдащи от множество болести, включително рак, епилепсия, множествена склероза, всякакъв тип болка и т.н. докато не се изредят всичките възможни приложения на тази магическа билка.