Майка от Колорадо (САЩ) лекува 3 годишното си дете болно от Левкимия с течен продукт произведен от растението канабис. Въпреки добрите резултати от това лечение, тя може да бъде подведена под съд и правата над детето и да бъдат отнети, тъй като тя отказва да подлага своя син на химиотерапия.

Петиция в сайта change.org ще бъде представена на губернатора на Колорадо, щатската полиция, Министерството на Социалните Грижи и болницата на детето, за да се включи този вид лечение с канабис в официалния спъсък с лечения за рак. Майката не е започнала тази петиция, но я подкрепила след като се е преместила в Колорадо Спрингс, за да се възползва от законите за употреба на марихуана в Щата.
 
Ландън Ридъл е на 3 години и е диагностициран с левкимия. След като му дали само дни оставащ живот той е подложен на химиотерапия и радиационни процедури. Майката, Сиера Ридъл, казва че този ход е помогнал да се намалят туморите, но разболяли детето още повече и му причинили ужасни кошмари. Тя спряла химиотерапията и започнала да му дава капсули с конопено масло съобщава CNN.
 
"Аз съм готова да направя всичко, за да съм сигурна, че моето дете ще преживее поне още един ден и ще получи облекчението и нормалният живот, който заслужава" казва майката.
 
Ландън сега изглежда по-здрав и се чувства доста по-добре, но в писмо публикувано в интернет майката споделя: "Искат да отнемат детето ми, защото отказвам да го подложа на химиотерапия!"
 
Това последвало след като тя била при доктор от Колорадо, който не признал канабиса за лечение.
 
Конопеното масло представлява екстракт от растението марихуана, който е спасил хиляди болни пациенти по целия свят.
 
"Канабисът, също като морфина, е лекарство" казва Сиера Ридъл. "Това не е наркотик, това е лекарство и най-вече това е лекарството, което помага на моя син да пребори рака."

Подкрепете петицията тук: www.change.org
 
Снимката от долу: От ляво детето е на химиотерапия. От дясно на 68 ден лечение с канабис.

Източници: CNN и CBS News