Конопът може да бъде използван за направата на почти всичко, което можете да си представите. Това включва всичко от хранителни продукти до медицински консумативи, въжета, тухли и много други - има дори спортни коли конструирани от коноп. 

Тук може да видите първите 7 продукта, които могат да бъдат направени от коноп : част 1

Ето ги и останалите: 

8. Конопен бетон

Индустриалният коноп може да бъде превърнат в продукт, наречен конопен бетон. Този строителен материал е здрав, устойчив и страхотен изолатор.

Всичко това го прави ефективен за изграждането на домове и други постройки.

9. Спортна кола от коноп

Renew Sports Car изработват “тялото” на автомобила от коноп.

Дизайнът на компанията използва конопени влакна, които са плътно преплетени и след това са покрити със свръх твърда смола.

10. Хартия

Хартията обикновено се прави от дървесна каша. Но също и от конопени влакна.
Всъщност е много по-добре да се прави хартия от коноп, защото отнема значително по-малко време да порастне нова реколта от индустриален коноп, отколкото нова гора с дървета. 

11. Протеин на прах

Много хора смятат, че конопените семена са една от “супер храните”. Те съдържат много мастни киселини, протеини, антиоксиданти, амино киселини и много други хранителни вещества. Заради това, конопеното семе се използва в приготвянето на много храни и напитки.
Един популярен продукт направен от коноп е протеин на прах, който дава на потребителите един по-чист продукт, за разлика от много други протеини предлагани на пазара. 

12. Памперси

Конопените влакна се използват за направата на пелени за многократна употреба. Тези влакна абсорбират много повече от памука и са екологично по-чисти. 


13. Гориво

Конопът може да бъде преработен в био-дизел  и конопен етанол / метанол, като и двете могат да се използват като гориво.

Всъщност, горивата на основата на коноп се очаква да бъдат значително по-екологични и икономически по-ефективни от петролните горива.


14. “Суперкондензатори”

За последните няколко години, изследователи разработвали “суперкондензатори”, които могат да съхраняват енергията по-ефикасно от сегашните енергийни източници.

До скоро, най-добрите кондензатори били направени от графинови нано-листове, които са твърде скъпи, за да бъдат търговски жизнеспособни.

Но през 2014 г. група канадски учени измислили начин как да направят нано-листовете от конопените влакна, които след това могат да бъдат използвани за създаване на тези кондензатори.

15. Конопено олио
Индустриалният коноп се използва и за направата на конопено олио. Всъщност, това олио приготвено от коноп е един от най-безопасните и ефективни начини за производството и разпространението на продукта.

Индустриалните конопени растения нямат достатъчно тетрахидроканабинол (THC), за да бъдат считани за незаконни съгласно федералното законодателство. Но те имат много други мощни канабиноиди.

По-специално, конопените растения произвеждат канабидиол (CBD), химичната съставка, отговорна за много от лечебните свойства на растението.