Канабиса и Облекчаването на Болката
 - Канабиса е добър за облекчаване на хроничните болки. Канабиса е по-евтин от повечето болкоуспокояващи медикаментозни средства, той е по-малко пристастяващ и неговите „странични ефекти” в краткосрочен план са много по-малко вредни отколкото са много болкоуспокояващи средства.


Канабис, Болката и Алтернативните Терапии 
Два недостатъка на алтернативните терапии в сравнение с канабиса:


1) Често е необходимо време докато алтернативните терапии окажат ефект, докато ефектите на канабиса са бързи.


2) Цената на алтернативните терапии. Канабиса от своя страна е наистина евтин в сравнение с тях.


Сравнение на Канабиса с Конвенционалните и Алтернативни Терапии


Сравнението се свежда до това: 


- Страничните ефекти на канабиса са като цяло много по-малко опасни и много по-желани, отколкото са фармацевтичните терапии. 


- Канабиса е много по-евтин отколкото са алтернативните терапии, но страничните му ефекти са много по-силни и нежелани в сравнение с алтернативните терапии.


В дългосрочен план, алтернативните терапии, особено акупунктурата и Китайската хербална медицина се оказват най-очевидните и добри избор.


Канабиса и Изтощаващите Състояния 
Изключение: Cachexia.


Канабиса може да помогне на тези хора да се почувстват по-добре, да подобри техното цялостно състояние и особено много да подобри качеството им на живот.


Когато пациентите комбинират терапията с канабис заедно с акупунктура, Китайски билки и други алтернативни лековити модалности, положителните резулати, които те изпитват могат да бъдат доста увеличени.


Канабиса и Гаденето 
Гаденето е симптом, то не е болест. Гадене може да се появи в следствие на много различни заболявания. За някои хора, канабиса е много просто и ефективно лечение против гадене.


Канабиса, Гаденето и Бременността 
Обаче, една от най-честите причини за появата на гадене е бременността. Канабиса преминава бариерата на плацентата. Когато мама се напуши, това прави и бебето.