Група министри от либерално-демократическата партия са внесли предложение, което може драстично да промени 'лекарствената' политика във Великобритания. Предложението е именно легализация на канабиса.

Предложението е планирано като поправка на провалящата се война срещу наркотиците, която е довела до нарастване на престъпността и голяма финансова тежест за данъкоплатците.

Вместо парите, които жителите 'дават' на държавата под формата на данъци, да отиват за изграждането на училища, болници и всякакви нужни за обществото проекти, те отиват за изкореняване на полета от коноп - растение, което е широко разпространено в природата. 

Тоест данъците отиват за борба срещу природата, а не в подкрепа на обществото, което ги дава. А дали е разумно и възможно да се изкоренят всички растения от земята е друг въпрос...

Проучване поръчано от вицепремиера на Великобритания Ник Клег, което се очаква да бъде публикувано преди Коледа, се очаква да затвърди предложението Обединеното Кралство да легализира канабисът по начин, подобен на Вашингтон и Колорадо, САЩ.