Най-голямото проучване за свойствата канабидиола (КБД) показа, че много пациенти намират толкова голямо облекчение на техните симптоми, използвайки съставката, че са в състояние изцяло да се спрат употребата на фармацевтични средства.

Проучването е проведено от Brightfield Group и HelloMD. То обхваща 2,400 човека. Базата се състои от 55% жени. Статистически, резултатите показват, че мъжете предпочитат продукти със съдържание на тетрахидроканабинол (ТХК), вместо тези с канабидиол (КБД).

Д-р Пери Соломон, главният медицински сътрудник на HelloMD, казва, че основните причини, поради които хората използват канабидиол (КБД), са да лекуват безсъние, депресия, тревожност и болки в ставите.

"Виждаме повишаване на интереса към продуктите със съдържание на канабидиол (КБД) от нашата пациентска общност - особено сред жените ", каза д-р Соломон пред “Форбс".

42% от участниците в изследването за действието на канабидиола споделят, че са успели да се откажат от фармацевтичните средства, като тиленол, ибупрофен и по-силно облекчаващи болкоуспокояващи с рецепта благодарение на продуктите с канабидиол.

 

"Това проучване е вълнуващо, защото показва, че има огромен пазар за продуктите с канабидиол, които биха могли да подобрят живота на много хора", каза Бетани Гомез, директор на Brightfield Group. 

80% от изследваните хора смятат, че канабидиолът е "много или изключително ефективен", а само 3% твърдят, че няма забележим ефект.

"С по-нататъшно проучване и публично образование, канабидиолът може да бъде ефективно алтернативно лечение за много хора".