Науката е слънце, което във душите грей!

Методи за отглеждане на канабис

Методи за отглеждане на канабис

Има много различни начини за отглеждане на медицински коноп. Кой метод е подходящ за вас, зависи от вашите обстоятелства и от това, което искате да инвестирате във времето, парите и ангажимента. Това ръководство ще ви даде добро резюме на различните методи и кратко резюме на техните предимства и недостатъци.

Всеки от тези методи ще даде добри резултати за специализиран градинар. Обаче, това, което ще получите, ще зависи от това, което сте вложили. Реколта е подложена на всякакви заплахи, вариращи от липсата на вода, до неправилен тор, до бъгове и животни, които я ядат. Ако наистина искате добрър, висококачествен канабис, ще трябва да вложите работа в него, без значение кой метод използвате.

Първата стъпка, разбира се, е да получите някои семена или клони, за да започнете. След като ги получите, трябва да изберете метод за отглеждане:

1.Обикновен метод

Това е традиционният метод за отглеждане на всичко. Просто отглеждайте канабиса, както бихте направили с някое друго растение. Използвайте добра почва и се уверете, че държите растението добре напоено.

Предимства:

Това е обикновено по-лесният и евтин метод от всеки друг.
Можете да използвате стандартни торове.

Недостатъци:

Освен ако не вземете търговска почва, почвата може да бъде с несигурно качество. Може да загубите реколта или да имате лоши резултати, защото минералите и хранителните вещества в почвата са извън баланс.
Добивите вероятно няма да бъдат толкова големи, колкото ще получите с други методи.

2.Кокосово влакно 

Вместо да използвате почвата като средство за поддържане на корените, можете да използвате инертна среда - нещо, което няма проблеми с качеството.

Предимства:

Почти толкова лесно, колкото отглеждането на канабис в обикновена почва.
По-добри добиви от почвата.
Почти толкова евтино и просто, колкото обикновена почва.
Процесът обикновено е по-чист с по-малко грешки и бъркотия.

Недостатъци:

Изисква специални торове, които са по-скъпи.
Изисква закупуването на кокосови влакна.

3.Хидропоника

Хидропониката се състои в отглеждане на растенията в нещо като чакъл, без да има почвена или растителна материя в сместа. Чакълът се поставя в саксии или корита. Водата с лека смес от специални торове ще се изсипва през чакъл или коритата ще се потапят в тора няколко пъти на ден.

Ако видите корени, отглеждани в хидропоника, в сравнение с тези, отглеждани на обикновена почва, ще видите незабавна разлика. Докато корените, отглеждани в почвата, ще са големи ,корените отгледани в хидропоника ще се състоят от огромен куп малки, бели косъмчета.

Предимства:

Много по-големи добиви от предишните методи.
По-чисто, защото не се използва почва.

Недостатъци:

Разходите са много повече, защото се изискват помпи и резервоари за задържане на сместа за вода / тор.
Изисква се много повече работа. Ще трябва да се наблюдават нивата на рН и хранителните вещества, за да сте сигурни, че ще останат в рамките на съответните граници.
Това изисква повече оборудване. Ето защо може да е необходимо повече място.

4.Aеропоника


Аеропониката се състои от растящи корени на обикновен въздух. Растенията се държат в кошници, висящи във въздуха, а водата и торът непрекъснато се напръскват над корените. Този метод произвежда корени, които са още по-невероятни от хидропониката.

 Предимства:

Най-бърз растеж и най-големи добиви от всички. Резултатите могат да бъдат грандиозни.

Недостатъци:

Разходите се увеличават повече от нарастването в почвата, защото изискват оборудване, сходно с това, използвано в хидропоника.
Изисква повече работа. За да получите добри резултати, трябва да се наблюдава ежедневно.
Много чувствителна към грешките. Трябва да съхранявате хранителните вещества и рН в определен диапазон за оптимални резултати. Ако мерките за хранителните вещества и рН във водата ви излязат извън границите, може да имате наистина лоши резултати.

5.Аквапоника


Един конкретен алтернативен метод, който придобива популярност. Aквапониката е комбинация от две традиционни техники за производство на храни: хидропоника и аквакултура. Концепцията за аквапониката се основава на идеята за отглеждане на риби и отглеждане на растения заедно в една интегрирана без почвата система. Рибите и растенията формират симбиотична връзка, при която рибите осигуряват растенията с хранителен източник, а растенията действат като естествен филтър за почистване на водата, в която живеят рибите. Когато се използват в климат-контролирана оранжерия,  системите са в състояние да произвеждат първокласно качество, органични растения и риби навсякъде, по всяко време на годината.

Ключовият компонент на процъфтяващата аквапонична система са полезните бактерии, отговорни за превръщането на отпадъците от рибите, разлагането на растителната материя и изядената храна в амоняк и други съединения, които се консумират от растенията.


Видове осветление


Флоуресцентна

Флуоресцентните светлини са популярни за размножаване, ранно вегетативен растеж и презимуващи полутвърди и нежни растения. Флуоресцентите Т5 са най-модерният тип. Те се предлагат като единични ленти или в панелни масиви. Лампите трябва да съответстват на приспособлението (висок изход "HO" или много висок изход "VHO"). Различни лампи за спектрално разпределение са налични, най-често срещани са "дневна светлина" и "цъфтеж". Дневните лампи се използват за размножаване, вегетативен растеж и презимуване. Блуум лампите обикновено се използват като странично осветление за по-големи растения, цъфтящи на закрито.


Висока интензивност (HID)

Осветлението с висока интензивност (HID) е най-разпространеният тип светлина за общо приложение в закрити помещения, защото е изключително ефективна и може да произвежда интензивно осветление. Металните халогенни "MH" лампи излъчват синкав спектър, идеален за вегетативен растеж. Също така съдържат ултравиолетово лъчение "UV", което е полезно за борбата с вредителите, плесените и насърчаването на производството на етерични масла в ароматните култури. Високо налягане на натрий "HPS" излъчват жълта / оранжева светлина, която симулира слънцето, подходящо за цъфтене и плод. Много производители комбинират HPS и MH лампи, за да осигурят по-добър общ светлинен спектър за своите растения.Плазма


Плазмата е сравнително нова технология за осветление, която все още се оказва твърде скъпа за по-голямата част от потребителите. Плазмените светлини предлагат по-висока ефективност от HID, по-дълъг живот на лампата и по-малко амортизация и подобрен спектър на излъчване - особено за вегетативен растеж.


Светодиод (LED)


Светодиодната технология е може би една от най-бързо развиващите се области, където се наблюдава значителен напредък. Някои ранни панели LED осветителни тела влязоха в градинарската индустрия с големи претенции, които не съвпаднаха с реалността. Пазарът вече е узрял до известна степен и светодиодните светлини започват да намират своето място. Много медицински производители на канабис използват LED светлини, които увеличават светлината, за да допълнят спектъра на съществуващата им растяща светлина, за да насочат растенията към генеративно развитие (цъфтеж и плод).
Условия за ползване / Terms of use