Науката е слънце, което във душите грей!

Въведение в готвенето с канабис

Въведение в готвенето с канабис



Ако имате луксът от това да можете да получите лекарството си от легален диспансер близо до Вас, то в този случай може да сте забелязали големият избор от годни за консумация храни, които започват да преливат рафтовете.Тези предварително приготвени,пакетирани сладкиши от канабис са по-достъпни за пациентите, от колкото някога са били, но за съжаление много от тях все още имат високо съдържание на захар,високо фруктозен царевичен сироп и много други нездравословни съставки.Докато тези преработени деликатеси могат да бъдат лесен начин за набавянето на медикаменти в движение, много пациенти, употребяващи медицински канабис предпочитат сами да приготвят своите медицински закуски - по основателна причина. 


Декарбоксилиране


Използването на канабис като лекарство започва с разбирането  на основната наука за декарбоксилация и защо това е важен процес при приготвянето на храна, тинктури и локални лечения.За да получите пълната медицинска стойност на канабиса, е нужно той да бъде загрят до температура, която е навъзможно да се достигне в човешката храносмилателна система. Основният недостатък на карбоксилирането е, че някои от по-летливите терпени (и други ароматни съединения),които дават на растението неговият аромат и вкус се губят по време на процеса.Прибавянето на равни количества суров материал към декарбоксилираните материали, може да подобри вкуса и/или аромата на вашите творения, но научаването на как правилно да декарбоксилирате канабиса от самото начало ще ви спести доста време, енергия, пари и продукт при готвенето с канабис.


Процесът на декарбоксилиране


Преобладаващите съединения намиращи се в канабиса са THCA и CBDA. THCA е основният канабиноид в канабиса, докато CBDA преобладава в конопените влакна.THCA и CBDA се натрупват в секреторната кухина на жлезистите трихоми, които до голяма степен се срещат в женските цветя и в повечето въздушни части на растенията.Концентрацията на тези съединения зависи от разнообразието на канабиса и от неговите условия на растеж, събиране и съхранение.Когато са заключени в киселинните си форми, THCA и CBDA не са биодостъпни за канабиноидните рецептори на организма. Възникнали естествено в растението, или при "декарбоксилиране" (нагряване на растителния материал), тези киселини са не-ензимно декарбоксилирани в съответните им неутрални форми (THC и CBD).THCA не е психоактивен (което означава, че не предизвиква променливи ефекти върху ума и тялото). Ако искате да постигнете пълните психоактивни ефекти на вашите мазнини, масла, захари или алкохоли, декарбоксилирането на растителния материал, за да се превърне THCA в THC преди инфузия, е от съществено значение.


Контролът на температурата и времето е от решаващо значение при готвене с канабис. Нагряването на канабис също превръща THC в CBN. При около 70% декарбоксилиране ТНС се превръща в CBN по-бързо, отколкото THCA се превръща в ТНС. По-високите нива на CBN ще доведат до по-успокоителни ефекти.

Проучванията показват, че канабидиолът (CBD) има огромен медицински потенциал, особено при лечението на гърчове и педиатрични пациенти. Показанията също така показват, че CBD намалява кръвната захар, което го прави желателно средство за лечение на диабет. Неговите седативни свойства го правят полезно при лечение на смущения, свързани със стреса и съня. CBDA и CBD не са психоактивни. За разлика от THCA и THC, превръщането на CBDA в CBD няма да направи психоактивен продукт. CBD има успокояващ ефект. Това го прави идеален за лечение на деца, на възрастни или пациенти, които предпочитат по-малко психоактивни ефекти. THC се изпарява по-бързо от CBD, така че декарбоксилирането на по-високи сортове CBD може да доведе до по-голям CBD-обогатен материал. Въпреки това, ако не използвате висок щам на CBD, удължаването на процеса на нагряване може да постигне не повече от изгаряне на THC.


Има много дебати и мнения по този процес и много малко научни доказателства за установяване на най-добрия метод. Единственият реален начин да докажете безопасността, последователността и потенциала на вашите продукти от канабис е да ги подложите на лабораторни изследвания.



Как да декарбоксилираме канабисът


Предупреждение: Процесът протича със силна миризма на канабис.

1.Загрейте фурната до 225 ° F / 110 ° C.
2.Поставете подходяща за фурната чиния (или лист за печене) с пергаментова хартия.
3.Разбийте ръчно пъпките от канабис на по-малки парченца, поставете материала в чинията близо едно до друго.
4.Когато фурната се нагрее, печете около 20 минути, за да отстраните влагата (в зависимост от свежестта на материала). Следете цвета на растението, трябва да потъмнее (светъл до средно кафяв цвят).
5.Поставете растителния материал настрани и изчакайте, докато се охлади достатъчно. Загрейте фурната до 240 ° F / 115 ° C и изчакайте отново да я загрее.
6.Когато канабисът се охлади, леко се раздробява на ръка и се разпределя равномерно върху дъното на чинията.
7.Покрийте чинията с алуминиево фолио, увийте ръбовете й здраво, за да уплътните и я върнете във фурната. Продължете да печете за още 45-60 минути за по-високи THC и 60-90 минути за по-висока CBD.
8.Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно, преди да свалите фолиото. В зависимост от материала, който използвате, той може да е достатъчно фин и да не изисква по-нататъшна обработка. Ако не, можете да поставите материала в кухненски робот или блендер. Внимавайте да не раздробявате материала, тъй като не целите супер фин прах.
Поставете в херметически затворен контейнер (за предпочитане стъкло) и го съхранявайте на хладно и сухо място.