Две от най-големите компании за производство на канабис и медицинската употреба на растението – израелската Therapix и канадската Destiny Biosciences Global Corp – се обединяват. Това съобщиха представители на двете фирми преди броени дни.

Новата компания ще фокусира целия си труд върху технологията на Therapix и активите й, свързани с фармацевтичното приложение на канабиса. В същото време ще използва патентите на Destiny в сферата на геномичното отглеждане на канабис – метод, базиран на молекулярна биология.

Очаква се сделката между двете фирми да се финализира до края на октомври. Основаната през 2004 фирма Therapix произвежда и разива лекарства, базирани на канабиса, с които се третират симптомите на набор от неврологични заболявания и инфекциозни болести. Лекарствата се ползват и като болкоуспокоителни.

Сливането на двете компании е поредната сделка на пазара с канабиса, която бетонира растението и медицинските му употреби като един от най-бързо растящите пазари в света.

Тютюневият гигант зад цигарите „Davidoff” купува акции за 90 млн. долара от канадска фирма за канабис

Както вчера писахме, според експерти, до 10 години канабисът ще се продава в магазините по същият начин, както днес човек може да закупи цигари.

В началото на седмицата една от най-големите тютюневи корпорцаии – фирмата зад популярния бранд Davidoff –закупи акции за 90 млн. долара от канадска компания за канабис, с което павира пътя към бъдещата легализация на растението и широкият набор от продукти, които могат да се произвеждат от него.