Медицинският университет в Мериленд вече може да се похвали с титлата „първи в света, вевел изучаването на медицински канабис”. Магистърската програма ще предложи на студентите не само да научат как да третират и да се грижат за пациенти, използващи медицинска марихуана, но съща така да работят по бъдещи изследвания за растението.

"Медицинският канабис е легализиран в 33 от общо 50 щата в САЩ. Очакванията са това число да расте за в бъдеще, което ще подхранва търсенето на квалифициран и образован персонал, обучен както в научната, така и терапевтичната страна на медицинския канабис. Тази магистърска програма е основана именно поради тази причина – чрез иновации в преподаването,  да сдобие студентите с необходимите знания и умения, за да могат позитивно да повлияят на обществото в САЩ”, коментира Натали Д. Едингтън – доцент и професор на Медицинския университет на Мериленд. 

Програмата по медицински коноп ще е първата такава за страната и всъщност и в света. Тя ще е подходяща за всеки, който има бакалавърска степен и планира да продължи кариерното си развитие към развиващия се сектор на медицинската употреби на канабиса.