Младежи се събраха, за да направят "най-голямата пушилка на едно място" пред сградата на институцията, която упражнява законодателната власт в държавата - Народното събрание.

Искането на събралите се е само едно - декриминализация на притежаването и отглеждането на малки количества марихуана за лични цели.

Според младите хора тревата не трябва да е престъпление в България, както не е в голяма част в европейските държави и САЩ, предаде БулФото.

Освен това полицейските сводки и статистики били пълни с младежи, задържани с минимални количества от растението, вместо органите на реда да разследват и задържат истинските криминални лица.

Хората зад проявата смятат, че законът, който криминализира употребата на марихуана, просто не действа, тъй като за последните 15 години българите, опитвали я в живота си, са се увеличили пет пъти.

Протестиращите настояват да се разреши и регламентира отглеждането и преработката на всички продукти от индустриален коноп - семена, влакна, дървесина, цветна и листна маса, биомаса и корени.