Полицейската акция за противодействие на разпространението и притежанието на наркотици е проведена от служители на РУ – Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на предприетите действия екипи от сектор "Криминална полиция“ задържали дилър за района на областния град. При проверка на апартамента, в който живеел 26-годишният мъж, полицаите открили девет полиетиленови пликчета, съдържащи суха листна маса от глави и съцветия – марихуана, видно от направения полеви наркотест.

От жилището са иззети и над 77 000 лева, 4755 евро, неголямо количество британски паунди и щатски долари.

Предстоят действия за изясняване произхода на парите. Служители от сектора са задържали и двама негови клиенти - тийнейджърка и 37-годишен мъж от областния град - с неголеми количества марихуана.

В рамките на операцията, на един от входовете на Пазарджик, автопатрул от полицейския участък "Изток“ спрял лек автомобил, управляван от 41-годишен местен жител. При последвалата проверка у него бил открит полиетиленов плик с бучка светлокафяво вещество – малко над 6 грама хероин. Тримата мъже и младото момиче са задържани в ареста за срок до 24 часа. Спрямо 26-годишния се води разследване за разпространение на наркотични вещества.