Съставки:

  • 225 гр. шоколад (по ваш избор)
  • ¾ ч.ч. (170 гр.) разтопено конопено масло
  • 1¼ ч.ч. (280 гр.) захар
  • 2 яйца
  • 2 ч.л. ванилия
  • ¾ ч.ч. (90 гр.) брашно
  • ¼ ч.ч. (30 гр.) какао на прах
  • 1 ч.л. сол

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180°C
  2. Начупете шоколада на малки парченца. Разтопете половината  и запазете останалата част за декориране на сладкиша.
  3. Смесете разтопеното масло и захарта, след това ги разбийте с яйцата и ванилията, докато сместа стане светла на цвят.
  4. Изсипете готовата смес в разтопения шоколад. Уверете се, че сместа не е прекалено гореща, в противен случай яйцата ще се сготвят.
  5. Смесете сухите съставки- брашното, какаото на прах, солта и ги пресейте.
  6. Изсипете сухите съставки при останалата смес и разбъркайте с помощта на шпатула.
  7. Печете 20-25 минути в предварително загрята фурна.