Първият по рода си в Европа спа център, в който ще се предлага лечение с медицински канабис, ще отвори врати в Хърватия тази пролет, предава Total News Croatia.

Центърът „Канабио“ ще бъде открит през март или април месец в курорта Свети Мартин. Ръководител на проекта е словенската компания „Сигма Плюс“. По думите на генералния директор Бранимир Блажич, концепцията на центъра е уникална и ще допринесе за развитието на медицинския туризъм в Хърватия не само чрез удължаване на престоя на гостите, но и чрез привличане на по-заможна клиентела.

Блажич поясни, че центърът „Канабио“ ще бъде насочен към пазарите в Русия, Великобритания, страните от Северна Европа и арабските държави. Терапията в него ще бъде с продължителност от седем дни до четири седмици. Всички клиенти ще бъдат подлагани на кръвен тест, а пробите ще бъдат изпращани до лаборатория в Швейцария, за да бъде определена най-добрата комбинация от канабис за личните и индивидуалните нужди, което означава, че клиниката ще има индивидуален подход към проблемите на всеки един клиент, като им предостави възможно най-доброто лечение, предава Радио „Фокус“ в рубриката „Балкански туристически часовник“.

Центърът „Канабио“ ще използва медицински канабис, който ще се доставя от аптеки в страната, а не зад граница.

От редакцията подчертават, че медицинският канабис е изключително полезен за хора, страдащи от артрит, остеоартрит, диабет и астма, а ефектите от лечението с него се наблюдават при рехабилитация на хора, които са преминали терапии за лечение от рак.

Превод и редакция : Тереза Герова