Какво е първото нещо, за което се сещате когато ви кажат - Лас Вегас?
Хазарт, компаньонки, наркотици.. или нещо друго?

Каквато и да е представата ви за този град в момента, тя ще се промени значително... заради легализацията в щата Невада.

От няколко месеца насам, употребата на канабис е напълно легална, както за медицински, така и за рекреационни цели.

Имах огромното удоволствие да посетя този град за няколко дни в края на Август.

Едно от първите неща, които направих е да отида до най-близкия магазин за канабис и да разгледам.Както виждате на една от снимките, отвън нямаше някаква кичозна визия: обикновена врата и знак с името на магазина - Essence.

Ведната след входната врата имаше коридор и доста голяма опашка, която продължаваше и вътре в самия магазин, където за съжаление не е позволено да се снима. Рецепционистката изискваше документ за самоличност от всеки клиент, имаше и охрана, която контролираше потока от хора.

"Менюто" беше електронно, добре направено, детайлно и интересно. (вижте
снимката по-долу)

Сортовете са предварително претеглени и опаковани в специални кутийки.
Тъй като не бях чувал за повечето от тях и се чувствах като дете в магазин за бонбони, поисках препоръка от един служител. Взех си сатива с интересното име L'Orange (1гр).Продават и всевъзможни пособия... лули, бонгове, листчета, грайндъри, запалки и т.н. За цените не мога да кажа дали бяха високи или не, но цялата покупката ми излезе малко по-малко от 25 щатски долара- 1 грам, запалка и листчета.

За да бъде това преживяване още по-приятно отидох до Гранд Каньон, където се насладих на покупката си.
Надявам се да ви е било интересно.

Теодор