Днес нашите мили родни депутати отново ни демонстрираха колко много не мислят за народа. В НС се разигра за пореден път истинско шоу с тема: Трябва ли да се легализира марихуаната за лечебни цели или не?“
 
И решиха да порежат идеята на независимия Велизар Енчев да се легализира използването на спрейове и масло, съдържащи марихуана, за медицински цели. Техните мотиви бяха, че в България има много добри специалисти, които биха се справили с мъките на хората, чиито нужди опират до ползването на трева.
 
Според вносителя на предложенията Велизар Енчев има 100% доказателства, че марихуаната облекчава болките при раковоболни, а има и позитивен ефект и при химиотерапия.
 
В 13 държави от ЕС марихуаната се прилага в медицината.
 
И в крайна сметка не се прие предложението. Все едно, но после ще се чудим защо македонците ще имат по-голям БВП от нас. Те направиха тази крачка миналата седмица и определено няма да сгрешат.
 
 
Знаете ли, че приходите в щатите, където тревата е легализирана, са скочили тройно. Да, и тези пари отиват за държавата, под формата на данъци, в България парите отиват в мафията. Ако се легализира марихуаната, тогава държавата би могла да има по-голям контрол върху продажбата на непълнолетни и да сакционира и наказва нарушителите търговци. Нелегалната марихуана обаче е удобна на тези, които не спазват моралните норми и продават на всеки независимо от възрастта. Е важното е да се храни мафията, а тя вижда се отдавна е пуснала корени в законотворчеството ни.
 
Данни от  Medical Marijuana Business Daily показват, че общите продажби могат да нарастнат до 6 милиарда щатски долара до 2018 като следствие от легализацията на марихуаната само във Вашингтон и Колорадо, както и поради развиващата се  в национален мащаб канабисовата индустрия.
 
Ето ви малко статистика. Нека оставим цифрите да говорят:
 
Щатите, които са легализирали изцяло марихуаната, отчитат сериозни приходи заради „зелените“ данъци, като щатът Колорадо е събрал около 70 млн. долара през фискалната 2014-15 г. Това е почти два пъти повече от данъците, събрани от продажбата на алкохол.
 
 
А нашите хубостници какво правят, за да увеличат приходите в държавата? Налагат безумни такси и глоби, а реално чрез легализирането на марихуаната имат възможност да вдигнат процента на БВП-то ни. И най-важното, ще ограничат черния пазар на тази стока, който е широко разпространен.
 
Но нормално да не го ограничим… Кой знае кое име ще изскочи на някого от властимащите…
 
О, свещена простота!
 
Затова ще сме последни в Европа по всички възможни критерии и за съжаление ще продължаваме да бъдем, ако не почнат онези 240 да мислят за народа, а не само за собствените си нужди. И да не ни е чудно когато, нашите младежи прескачат в Македония  през уикенда за да се напушат и оставят левчетата там в помощ на нейната икономика, защото освен да се напушат те ще се хранят и ще харчат пари по-време на престоя си в съседната държава. А, в България болните... и нуждаещи се от канабис, ще бъдат третирани, като престъпници, защото парламента така е решил!