Съставки: 
  • 4 по-големи картофа
  • 4 чаени лъжици кафява захар
  • 1/4 чаша сметана
  • 1/4 чаша конопено масло
  • сол и пипер на вкус
  • лук (допълнително)
  • парченца бекон (допълнително)
  • сирене (допълнително)
Рецепта:
  1. Нагрявате фурната до 190 градуса
  2. Слагате картофите в плаке и ги печете, докато омекнат (приблизително час)
  3. Махате картофите от печката и ги оставяте да изстинат
  4. Отрязвате горната част на картофите по дължина
  5. Издълбавате вътрешността на картофите, като запазвате стените им, за да си запазят формата
  6. Смесвате пълнежа на картофите със сметаната, маслото, солта и пипера. Разбърквате, докато се получи еднородна смес.
  7. Запълвате издълбаните картофи с новополучената смес
  8. Връщате във фурната за около 10 минути, или докато горната част стане кафява.