Кметът на петричкото село Самуилово Кирил Стоянов подема кампания за подпомагане на 82-г. Божия Бикова, която бе осъдена да плати глоба за отглеждане на канабис.

Преди месец приключи продължилата над 3 години съдебна сага, след която старата жена отърва присъда от 2 години затвор, съобщава Стандарт. Магистратите й наложиха глоба от 1000 лева, а заедно със съдебните разноски бабата трябва да плати 1800 лева. За нея тази сума е непосилна, тъй като пенсията й е около 170 лева. Присъдата й е факт, след като на 3 пъти през годините полицията спипа марихуана в имотите на пенсионерката и сина й в село Самуилово.

„Сега лежи болна вкъщи. Отдавна обмислям да й се помогне по някакъв начин. Смятам да открия банкова сметка. Надявам се, че наши съселяни и добри хора от другите съседни селища, които са съпричастни към възрастната жена, да помогнат. Аз също ще даря средства, защото е абсурд баба Божия да събере 1800 лева и да плати сама санкцията", заяви кметът на петричкото село Кирил Стоянов.

„Срам ме е много. Осъдиха ме за няколко стръка канабис. А истинските престъпници са на свобода, карат си хубавите коли и си гледат живота. Това ми е голямата мъка на мен. И на съдията казах, че е по-добре да ме убият, но в затвор няма да стъпя. Искам да умра, нито ям, нито спя. Но умирачка насила не идва. Ке умрам по пътя за Сливен", това каза пред „Стандарт" преди 3 години баба Божия.