Сладолед от канабис, който бързо оправя настроението, започна да продава сладкарница в хърватския курорт Пула преди две седмици, съобщава хърватският портал Индекс.
 
Собственичката на сладкарница "Гелатиамо" Желка Домазет казва, че в него няма нищо забранено, защото е направен от брашно от коноп. Съдържа и "нормалните съставки" като мляко, сметана и захар, казва Домазет, но не иска да запазва в тайна точната рецепта.
 
Сладоледът става много популярен. И местни жители, и туристи с радост го пробват, но все още за него повече се говори, отколкото се консумира.
 
"Щом дойдат и го видят, им става весело. Започват да се смеят, като го купят. Мислят, че правят нещо забранено, но всъщност не е така", казва Домазет за Индекс. Тя добавя, че никой не се вълнува като яде нещо с маково семе, от което се прави опиум.
 
Сладкарката искала да направи нещо ново и различно, за да е по-интересно и на нея, и на клиентите. Признава, че го е направила и за реклама, и то успешна, защото слухът за сладоледа се разнесъл надалече.
 
Това обаче не е последният необичаен сладолед, който може да се види на нейната витрина. Домазет разказва, че цяла нощ не могла да спи, защото й щукнала нова идея за сладолед от водорасли.