След като забраната в щата Орегон бе премахната, а растението канабис е вече напълно легално, цената за един грам трева е: безплатна.
 
Точно така, в момента не съществува система регулираща купуването и продажбата на канабис. Създаването на такъв процес може да отнеме още една година, освен ако законодателите предложат закон, който ще разреши продажбата на канабис в аптеките.
 
Но липсата на регулация не пречи билката да се раздава свободно и групи от ентусиасти се възползват от това. Точно така е направила "Националната организация за реформа на законите свързани с канабиса" в четвъртък 00:00, раздавайки ръчно свити цигари и семена на стотици местни жители, събрали се на мостът Бърнсайд, за да празнуват настъпващата легализация.
 
Легализацията е нещо много повече от това да изпушиш една цигара в къщи, без да се смяташ за престъпник. Това е здравен въпрос; въпрос свързан с таксите; въпрос спестяващ милиони на съдебната система; въпрос приключващ полицейските разходи; въпрос спиращ лишаването от работа на човек задържан някога с растение, растящо свободно в природата.