Майка на две деца бе изправена пред опасността да влезе в затвора за това, че предоставя животоспасяващо лекарство на детето си – масло от канабис, което да се справи с ужасяващите пристъпи на сина ѝ.

„Наруших законът, но го направих, за да спася сина си... Ние сме добри и работливи хора, които просто се опитват да спасят живота на детето си. Ситуацията ни е същински ад след контузията му, това просто добавя към натрупалия се стрес.“

Този кошмар за семейство Браун започва преди три години, когато синът им Трей, тогава на 12 години, е бил ударен в главата с бейзболна топка. Това му причинява травматично увреждане на мозъка, от което следват  сериозни тремори и епизоди, по време, на които той се самонаранява.

„Избрахме да го лекуваме с масло медицински канабис, което спаси живота му, след като всички лекари го провалиха,“ обяснява Анжела Браун.

След като един от лекарите посъветвал семейството да потърсят масло от канабис в Боулдър, Колорадо, Анжела и нейния съпруг Дейвид откриват, че всъщност маслото третира инвалидизиращото състояние на сина им!

След „чудото“ те са изключително облекчени, но благодарение на щатските закони, облекчението им се оказва краткотрайно.

Малко след като се връща на училище в Минесота, там разбират за лечението му и докладват Анжела Браун на властите. Очевидно там все още има хора в обществото, които носят в себе си определена степен на наказателно невежество, след като са готови да предадат една майка на полицията затова, че се опитва да помогне на сина си.

Впоследствие тя е арестувана и обвинена в застрашаване здравето на сина си!

Коя майка не би направила същото?

Тези, които са готови да хвърлят човек в затвора заради едно растение са истински престъпници. Тези, които са готови да хвърлят една майка в затвора за опита си да помогне на страдащия си син носят в себе си специален вид порочно отвращение. 

Анжела е изправена пред възможността да попадне 2 години в затвора и да плати глоба от $6,000.

Иронията в тази история е, че Минесота е 22-ия щат, който одобри медицинския канабис, а състоянието на сина ѝ се покрива от тази разпоредба. Въпреки това, законът не влиза в сила до юли на 2015 г., така че действията им все още се считат за незаконни от безкомпромисния бюрократичен апарат.

За щастие, огромната публична подкрепа, която семейството получава дава резултат и обвинения не са повдигнати!

Всеки, който желае да подкрепи семейството чрез дарение може да го направи тук.