Начинът на приготвяне на масло или олио от канабис е един и същ, но за предпочитане е да се използват цветята на растението (главите), а не листата, защото колкото по-високо е съдържанието на канабиноиди в растителната маса, толкова по високо ще е качеството на маслото/олиото. Но въпреки това, ако не разполагате с достатъчно цветове (глави), използвайте листата на растението, в тях има също много полезни канабиноиди.

Подробна информация как точно работи конопеното масло/олио прочетете тук.

Може да извлечете канабиноидите в различни мазнини, тук ще използваме кокосово олио, защото е много полезно. Кокосовото олио също така има повече мазнини и следователно повече канабиноиди могат да бъдат извлечени. Доста лесно става и с краве масло.

Продукти:

28 грама изсушени цветя от канабис
2 чаши масло или олио (кокосово, зехтин, слънчогледово, краве...)
Може да експериментирате със съотношението канабис/масло.
По-малко масло => по-висока концентрация
Повече масло => по-ниска концентрация :)

Уреди:

Голяма тенждера
Дървена лъжица
Голяма прозрачна купа или съд
Тензух
Връвка, ластик или тиксо

Начин на приготвяне:

Стъпка №1

Надробете канабисът, колкото по-ситен, толкова по-добре.
 


Стъпка №2

Напълнете тенджерата с 3/4 вода. Най-важната част е тревната маса винаги да е поне 1/4 над дъното за да се запазят канабиноидите. (още не добавяйте конопа)



Стъпка №3

Щом водата заври, добавете маслото и му дайте време да се разтопи напълно.



Стъпка №4

Щом маслото се е разтопило, намалете огъня на ниска степен и добавете тревата. Тази смес трябва да ври бавно на слаб огън за около 2 часа, не давайте на сместа да заври, това ще увреди канабиноидите.



Стъпка №5

В началото на процеса сместа ще изглежда водниста и канабисът ще е на парченца, цвета на маслото ще се промени и сместа ще изглежда тъмна и гъста.



Стъпка №6

Докато сместа се готви пригответе прозрачната купа или съд, където ще държите готовият продукт. Сложете тензух на два ката върху купата и го прикрепете с ластик, конец или тиксо. Не правете тензуха абсолютно равен, оставете малка вдлъбнатина за да не изцапате кухнята си.



Стъпка №7

След 3 часа сместа трябва да е готова, изцедете канабисовото масло през тензуха в купата така, че да не се разлива. Като излеете сместа в тензуха внимателно вземете краищата на тензуха и изцедете остатъка. Бъдете много внимателни, защото ще е горещо.



Стъпка №8

Оставете водата и канабисовото масло да се охладят. Не е удачно да се слагат горещи продукти в хладилника. След като са се охладили ги сложете в хладилника докато маслото и водата не се разделят на две нива, както е показано на снимката.



Стъпка №9

С нож минете по ъглите на купата за да вземете маслото.



Стъпка №10

Сложете маслото върху някаква повърхност и махнете водата останала по маслото. ВНИМАНИЕ! Не е желателно да разтапяте маслото в микровълнова, тъй като има шанс да се загуби част от канабиноидите!

 

Относно дозирането на конопено масло прочетете тук.

Още информация за конопеното масло/олио:

0. Направа, дозиране и прием на конопено масло - според Рик Симпсън
1. Как да направим конопено масло - методът на Рик Симпсън
2. Как работи конопеното олио, за да унищожи раковите клетки
3. Конопеното олио е полезно за всички хора