Докато в България за притежанието на една цигара канабис, човек автоматично става по-опасен от измамник, крадец, изнасилвач и педофил, в САЩ търсят да му намерят работа.

Производител на изпарители от Денвър търси да назначи на пълен работен ден специалист по канабис. Главната отговорност на длъжността е да се тестват нови продукти.

По-рано този месец, Open Vape са споделили на своята Facebook страница, че търсят да наемат на трудов тоговор "Специалист по контрол на качеството на канабисa". Този специалист ще трябва да тества, определя и документира детайли за канабисовите продукти на компанията. Заплатата ще се определя на база на опита на кандидата.

Докато работата изглежда доста неангажираща, президентът на Open Vape - Тод Мичем сподели, че компанията търси истински експерт по темата.

Мичем казва, че се търси някой който може, например, да намери разликата между индика и сатива само по миризмата и да е имал опит с растението канабис във всичките му форми - включително цветове, концентрати, храни и екстракти. Също издръжливостта на кандидата е от голямо значение.

Освен документиране на ефектите на продукта, бъдещият работник ще трябва да опише и своето преживяване :)

Open Vape се занимават с производството на билкови изпарители и касетки за конопено олио. Техните продукти се продават в почти всички диспансери в Колорадо. Разбира се, след приемането на новите закони, компанията е една от многото, които инвестират в този нов всеобхватен пазар.

Например, Medicine Man, диспансер намиращ се в Денвър, Колорадо, който продава продуктите на Open Vape, вече вижда скок в продажбите. До тази пролет, от Medicine Man очакват бизнес експанзия на стойност 2,6 милиона долара. Това разрастване ще даде възможност на диспансера да увеличи своя капацитет за отглеждане два пъти и да обнови базата.

Освен кратка автобиография, от Open Vape подканват кандидатите да изпратят и видео описващо техните качества и защо точно те, трябва да бъдат избрани за позицията. Засега от компанията са получили над 1000 писма.

Крайният срок за кандидатстване за работа като Специалист по контрола на качеството на канабис е 1 март!

Още по темата: Изпаряване на канабис - безопасно и ефективно лечение