Между вторник вечерта и сряда сутринта, гласоподаватели от няколко града в САЩ гласуваха за легализацията на притежанието на канабис и се обявиха в подкрепа за промяна в закона.

Столицата на Мичиган - Лансинг, заедно с Ферндейл и Джаксън прокараха мерки, които са по рестриктивни, като премахнаха забраната за употреба само на частна собственост.

В Портланд, новите правила важат за почти всички части на града - като публичните паркове, училищата и транспортната инфраструктура остават забранени.

Но след като притежанието на канабис за рекреативни цели остава нелегално под щатския и федерален закон, остава неясно как органите на реда ще се отнесат към новите мерки. Въпреки всичко ето резултатите от гласуванията:

Портланд - 67% ЗА / 33% против
Гласоподавателите са одобрили предложение, което легализира притежанието на до 2.5 унции канабис от възрастни и премахва наказателната отговорност в границите на града.

Лансинг, Мичиган - 62% ЗА / 38% против
Гласоподавателите са одобрили предложениет, което легализира притежанието, употребата и преноса на до 1 унция канабис от възрастни в частна собственост.

Ферндейл, Мичиган - 69% ЗА / 31% против
Гласоподавателите са одобрили предложение, което легализира притежанието или преноса на до 1 унция канабис от възрастни в частна собственост.

Джексън, Мичиган - 61% ЗА / 39% против
Гласоподавателите са одобрили предложение, което легализира притежанието или преноса на до 1 унция канабис от възрастни в частна собственост.