Пациентите използващи канабис за медицински цели, скоро ще имат възможността да администрират билката чрез спрей за нос.

Канабис Биотек , филиал на Puget Technologies, наскоро обяви, че компанията е произвела трансмукозен метод за доставката на канабис в лигавицата. Потребителите на канабис, специално тези с лекарско предписание, ще могат да разчитат на стандартен и сигурен начин за инхалиране, който изключва всички вредни емисии от нагорещената цветна маса. 

Кен Мороу, ръководител на изследванията върху канабис в Канабис Биотек казва, че принципите на администрация на канабис чрез носната кухина са подобни на други популярни инхалаторни-лекарства използвани от пациенти в третирането на алергии.

„Администрацията на лекарства през носната кухина, за терапевтични нужди, се използва от човечеството вече хиляди години и е много популярна днес.“ казва той. „Системата предлага потенциал за лесен достъп до широк спектър от пациенти, поради лесното приложение, надеждността и моменталното действие.“

„Модерната медицина, извлечена от растението канабис, излиза от сянката и все по-широк спектър от пациенти ще се обърнат към нея.“

Това е доста правилно изявление считайки, че някой доклади са изчислили, че има близо 1,1 МИЛИОНА пациенти, които ИМАТ ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ, само в САЩ.

В допълнение, скорошно проучване на Галъп индикира, че мнението за канабиса в САЩ се е променило радикално - повече от два пъти се е увеличила публичната подкрепа след 1970-та - с 58% от американските жители в подкрепа на легализацията.