Отец Иван, свещеник от петричките села Яково и Дреново, отглежда канабис, за да си докарва допълнителен доход. Той разкрива, че заплатата му е 400 лева. Според него е по-добре да сее марихуана, отколкото да е агент на ДС.

 
Отец Иван е вторият официално обявил се за производител на марихуана свещеник от Пиринско. Първият беше отец Кирил Папудов от Кладенци, Петрич, който през 2011 година беше осъден на 4 години ефективен затвор за разпространение на марихуана. 

 
"Не само аз и поп Кирил Папудов гледаме и сушим канабис. Още много попове от епархията сеят масово, за да преживяват. Аз например си докарвам около 2000 лева на година отгоре върху мизерната ми попска заплата от 400 лева", разказва отец Иван пред в. "Телеграф" и допълва: "Продавам сухата маса на проверени търговци, а не на гастрольори самодейци в бранша." 

 
Той шокира и с друго откровение: "По-добре да гледаш канабис, вместо да си агент на Държавна сигурност и сега да се напъваш да станеш патриарх на Българската православна църква. Ако заплащането ни като отци на Бога не е толкова ниско, едва ли някой от нас ще се хване да отглежда канабис." 

 
Отец Иван е на мнение, че трябва да се разреши свободната продажба на коноп. Той споделя още, че е успял да подсигури децата си с апартаменти в Петрич, като твърди, че те са плод на повече от 40-годишната му служба на Бога.

БЛИЦ