Легалната конопена индустрия в Колорадо получи масивна парична инжекция тази седмица. Инвеститори от ArcViewGroup са вложили над 1 милион щатски долара в 22 канабис СтартЪп-а на среща в Денвър.

 
ArcView Investor Network представлява сдружение на 80 инвеститора от САЩ и чужбина. Те са щели да инвестират повече от 1 милион ако законите в Колорадо не са ги възпрепятствали.
 
Когато Колорадо и Вашингтон легализираха употребата на канабис за развлекателни цели през 2012 година, целият интерес се насочи към това как ще се развие конопената индустрията в двата щата. 
 
След изявлението на главен съдия Ерик Холдър гласящо, че Федералното Правителство няма да пречи на щатските закони и няма да преследва хора отглеждащи канабис за лична употреба, интересът задмина очакванията.
 
Въпреки всичко, законите остават доста объркани. Според федералния закон - канабисът е наркотик от 1ви списък, а според щатския закон (в Колорадо и Вашингтон), растението може да се отглежда от всеки навършил 21 години. 
 
Без значение, какви трудности срещат производителите на канабис, вече е ясно, че тази индустрия ще продължи да расте и да расте, докато евентуално законите oщетяващи хората бъдат отменени.