От Детски Фонд на ООН (УНИЦЕФ) обявиха своя годишен доклад за детското благосъстояние. "Доклад 11", представлява обстоен преглед на детайлите в спецификата за грижата към децата. Той изследва неща от употреба на наркотици, до колко деца закусват редовно и обхваща подрастващи от целия свят. 

Един от параграфите в доклада е "употребата на канабис от деца на 11-15 годишна възраст."
 
Изследването разкрива, ясно и точно, че Канада има най-много подрастващи в тази възрастова група на употребяващи - 28%. Още други пет страни стоят над 20% - Франция, Испания, Швейцария, Чехия и САЩ.
 
Сред тези страни, изследването показва, че в Холандия - една от най-либералните страни, щом става въпрос за употребата на канабис, процентът на употреба е 17% - значително по-нисък от САЩ и Канада, където съществуват много по-стриктни закони..
 
В допълнение, изследването показва, че в Португалия, където канабиса е декриминализиран, процентът е един от най-ниските в целия свят - само 10%. Доста по-нисък от страните, където канабиса е криминализиран.
 
Всички тези числа, най-малкото индикират, че борбата водена от правителствата на нашите държави прави нищо по-въпроса с употребата от непълнолетни, още повече, там където билката е криминализирана употребата дори е значително по-висока!

Още по темата: