Конопеното олио лекува рак, помага при отслабването, увеличава умствената дейност и помага за всичко, за което може да си помислите.

Това са думите на Рик Симсън, който се застъпва за медицинските ползи на конопеното олио и всичките хубави качества на конопа. От гориво за коли до материал за строителство.
 
"Растенето има силата да излекува цялата планета," казал той. Симсън открил конопеното олио, докато страдал от синдром на мозъчно сътресение след травма на главата през 1997.
 
Лекарите са му предписвали какви ли не лекарства, но нито едно не помогнало.
 
Тогава той видял епизод The Nature of Things с участието на Дейвид Сузуки през 1998 наречен Reefer Madness. В този епизод става дума за употребата на канабис за медицински проблеми.
 
Той си осигурил малко канабис и открил, че това растение му помага повече от всяко друго лекарство, което са му предписвали лекарите и се излекувал от синдрома на мозъчно сътресение.
 
Симсън казва, че олиото също така лекува рак. Той познава лекар, който е бил диагностициран с рак, затова Симсън му предложил конопено олио, но лекаря не бил заинтересован. Доктора е преминал през химиотерапия и е умрял по-късно, казва Симсън.
 
Той твърди, че познавал човек болен от колит, който консумирал олиото с позитивни ефекти.
 
Какво предпочитате, да слагате токсични химикали в тялото си или натурално масло, което се използва от стотици години, попитал той, добавяйки, че конопа се е използвал през библейските времена. Симсън казал, че има снимки, как Хенри Форд (човека изобретил първият автомобил) държи в ръката си смес етанол и конопено масло, което е използвал като гориво за автомобили през 1941 г.
 
Трябва да живеем в общество, основано на коноп, ако конопеното олио се използваше навсякъде, 90% от докторите щяха да останат безработни, казал той.
 
Полицията го е задържала за производство и продажба.
 
Той казал, че е трябвало да отглежда растенията за да добива олиото, но не е бил трафикант, понеже го е давал на хората безплатно.
 
Много полицаи са му пожелавали успех в съдебните дела. Декриминализацията само ще доведе до още данъци, които не ни трябват, казал той.
 
"Трябва да направим растението легално," казва той. Много е интересно, как той не тренира и има 6 плочки на корема докато е на 63 години. Бари Принс, човекът, който доведе Симсън тук, да говори за конопеното олио, казва, че е свалил 9 килограма защото е взимал олиото. И двамата мъже, казват, че конопът просто знае перфектното за вас тегло и ви помага да го достигнете, без значение дали сваляте или качвате килограми.