Трима мъже в Аржентина, са били арестувани след като са използвали гълъби, за да продават марихуана.

Мъжете от областа Ломас де Замора в Буенос Айрес, са завързвали по 13 грама канабис около вратовете на птиците, които са правели по около 20 полета на ден, казва Лий Моран в New York Daily News.

Правоохранителите ги е лъхнал вятъра за пернистите престъпници-мулета, след като забелязали, че гълъбите носят малки топкоподобни пакетчета марихуана във въздушното пространство.

"Щом излетяха гълъбите, ние ги проследихме," съобщава полицай на репортерката от ABC News. "Тогава беше въпрос на живот и смърт, търпеливост и ново проследяване."Тримата мъже, които са обучили гълъбите-трафиканти да носят марихуаната от тяхната ферма до местопроишествието са били арестувани.

Полицайте казали, че растоянието не е било голямо и гълъбите можели да пренасят свободно "големи количества" всеки ден.

"Говорихме с треньори на гълъби и те казаха, че тези гълъби са олимпийски и са способни да правят по 20 полета дневно." казал полицейския шеф Несто Лароури. "С гълъбите, те са можели да предоставят техните пратки, без да предприемат риск."

Полицайте казват, че пернатите престъпници са били отглеждани в къщата, където техните собственици са продавали канабис. Карали са гълъбите до мястото, където са отглеждали марихуана и щом са били натоварени с ганджа, те безпрепятствано и надеждно се прибирали вкъщи.