Миналият месец Камарата на Представителите на САЩ одобри законопроект за националното стопанство, който включва историческа поправка свързана с отглеждането на индустриален коноп. Тя ще приключи Федералната забрана върху изследването на растението.

Дори това да не е, което всички искат - пълна легализация на конопа, това е много голяма крачка напред. Все пак Конгресът, най-малкото признава, че конопената индустрия заслужава да бъде изследвана.

Ако се има предвид, че вече 2 щата в Америка - Кентъки и Вермонт - легализираха конопената индустрия на щатско ниво, този нов закон ще разреши на изследователите в Щатите, като например университетски професори, да изследват културата легално без да имат разрешение от Агенция борба с нарккотиците, а взимането на такова разрешение днешно време на практика е почти невъзможно!

Въпреки че конопът не е главната тема на промяната в законите, легализацията му няма никакви противници. Това означава, че най-после хората и управляващите са се информирали и образовали, както и че този проектозакон има голям шанс да бъде запазен до въвеждането му.
 

Прочетете още за законопроекта тук:  Сенатът на САЩ предприема закони за отглеждането на коноп за първи път