Компанията SwissX, която се специализира в производството на продукти с канабис и е собственост на Майк Тайсън и гръцкия милиардер Алкивиадис "Алки" Дейвид може да стане спонсор от следващия сезон на Евертън, съобщават британските издания.

Според информацията Алки Дейвид е в напреднали разговори с английския клуб.

„В момента водим разговори с Евертън, за да станем основен спонсор на клуба. Вече сме разговаряли относно дизайни с цялото лого на SwissX в синьо и ще изглежда хубаво“, коментира Алки Дейвид в интервю за „Insider“.

Гръцкият милиардер е голям привърженик на Евертън.

„Когато за първи път дойдох в Англия, всички подкрепяха Манчестър Юнайтед и Ливърпул, всички бяха червени. Аз на случаен принцип избрах да подкрепям Евертън. Това е някаква мистика“, добави той.

Компанията за канабис не крие, че иска да придобие правата за името на футболния стадион "Камп Ноу".

"Това е невероятен стадион и идеята е страхотна за нашата комания. Тя се занимава с канабис, а Испания е популярна с дългогодишната си традиция и лидер с либерални закони в посока легализиране", заяви Дейвид.

След като се оттегли от бокса, Тайсън започна да работи с гръцкия милиардер, за да му помогне да наложи фирмата за производство на канабис на пазара.

Междувременно Тайсън продава канабис продукти от 2016 година чрез своя собствен лейбъл „Тайсън Холистик“.

Счита се, че 53-годишният Тайсън печели около 500 хиляди паунда на месец чрез бизнеса си, който предлага първокласни хранителни продукти и екстракти от марихуана, като това е само върхът на айсберга.