Конопени растения никнат навсякъде из германското градче Гьотинген, след като про-канабис активисти, посяли стотици семена последния месец.

Поддръжниците на групата "Няколко автономни деца на цветята" (A Few Autonomous Flower Children) , разпръснали няколко килограма семена около университета Гьотинген и останалата част на града. Те казват, че техният протест е срещу "демонизацията" на растението в Германия и нелогичните закони за субстанциите.


Десетки растения са покълнали из целия град през последната седмица за нещастие на градската полиция и управа.

В интернет пространството са качени снимки показващи растежа на растенията в градски паркове, междублокови пространства, градини и дори в саксии поставени на прозорците на сгради. Има няколко снимки и на растения порастнали в двора на полицейското управление.




Говорител на полицията заявил, че 70 растения са били изкоренени засега, включително тези от двора на управлението. Той добавя "Всичко, което прилича на канабис бива изтръгнато". Явно дори правата на невинните растения биват потъпквани...

На полицаите е наредено да бъдат безмилостни и да изкореняват всички растения, които видят в публични зони. Говорител на "Няколко автономни деца на цветята" заяви "Не можем да отглеждаме това полезно и красиво растение, защото законите в Германия абсолютно забраняват култивацията му. Това наше действие е от голямо значение. Доста се потрудихме".

Жител на градчето споделя "Конопът никне навсякъде! Премахнаха растенията от двора на полицията доста бързо, но за сметка на това все повече и повече нови цветенца никнат из целия град!"