Не може да се отрече, че канабисът може да помогне в лечението на редица състояния, тъй като много научни изследвания на канабис показват това съвсем ясно. С отшумяването на стигмата, свързана с марихуана, и забраната ѝ остава история, все повече и повече изследвания излизат наяве.

Медицински предимства на канабидиол Искам да обсъдим медицинските ползи от определен канабиноид намерен в марихуаната; канабидиол (CBD). Канабидиол е не психоактивен компонент на конопеното растение, което означава, че от него не можете да получите ефекта, който се получава от употребата на марихуана. Все пак той притежава силни аналгетични ползи, подпомага лечението на хронична болка, остра и невропатична болка.

Сега, след като може да се изолира и да се извлече този канабиноид, той предлага на пациентите естествен, ефективен и безопасен начин за лечение на болката си без да се обръщат към синтетични лекарства.

Някои факти за канабидиол

  1. Той е мощен антиоксидант, много по-мощен от витамин С или витамин Е.
  2. Той е противовъзпалително средство, помага за облекчаване на болка и увреждания, свързани с възпаление.
  3. Изучават се неговите потенциални невропротективни ползи.
  4. Доказано е, че има антиракови и антитуморни ползи при пациенти с рак на гърдата.
  5. Доказано е, че подобрява зарастването на костни фрактури.
  6. рак
  7. множествена
  8. склероза
  9. епилепсия
  10. депресия
  11. шизофрения
  12. диабет
  13. сърдечно-съдови заболявания
  14. ревматоиден артрит


С напредващите изследвания този списък ще расте.

Канабидиол е вълнуваща нова възможност за лечение, защото това означава, че не трябва да пушите канабис, за да можете да се възползвате от него. Може просто да вземете едно хапче и то да ви помогне за облекчаване на болката и лечение на редица състояния, при това естествено, ефективно, безопасно и без да е психоактивно, както марихуаната.